Popis:
Čevapčiči je masový pokrm, jehož základem je mleté maso, který se z původního kebabu rozšířil na Balkán. Vychutnejte si čevapčiči spolu s bramborovou kaší.
Návod k přípravě:
Ohřev v mikrovlnné troubě: Odstraňte papírový obal a před ohřátím krycí fólii párkrát propíchněte. Misku s pokrmem ohřívejte 3 až 4 minuty při výkonu 800 W. Stupeň prohřátí pokrmu závisí na výkonu mikrovlnné trouby. Z misky stáhněte krycí fólii a podávejte.
Náš tip: V druhé polovině ohřevu sejměte krycí fólii, pokrm promíchejte a nechte ještě prohřát.
Pro lepší ohřev doporučujeme ohřev ve vroucí vodě: Odstraňte papírový obal, krycí fólii misky nepropichujte! Misku s pokrmem opatrně vložte do nádoby s vroucí vodou a ohřívejte 13 až 16 minut. Misku opatrně vyjměte z vroucí vody, stáhněte krycí fólii a podávejte.
Složení:
Bramborová kaše 50 % [brambory, voda, máslo (mléko), sušené mléko, sůl, koření]
Čevabčiči 25 % [vepřové maso 30%, hovězí maso 25%, voda, strouhanka (obsahuje pšenici), cibule, sójový granulát, česnek, sůl, směs koření, bramborová vláknina, stabilizátory: di- a trifosforečnany; glukózový sirup, zahušťovadlo: guma guar, řepkový olej]
Voda, Cibule 8 %, Olivový olej, Pšeničná mouka, Hořčice, Kvasný ocet, Cukr, Sůl, Koření, Aroma (obsahuje pšenici, ječmen, sóju)
Alergeny:
Pšenice, ječmen, sója, hořčice, mléko