Diasip, Nutricia, (EV-SIP), hotový nápoj (hodnoty na 100g)

Přidat do jídelníčku...
Zpět na seznam potravin

Energie Celkem: 435 kJ / 104 kcal

Položka Množství Energie (kJ / kcal) DDD
Sacharidy 12 g 198 kJ 47 Kcal
Cukry 8 g
Fruktóza -
Vláknina 2 g
Tuky 4 g 140 kJ 33 Kcal
Nasycené tuky (SAFA) 1 g max 20 g
Transmastné kyseliny dostupné ve verzi Premium max 2,5 g
Omega 3 -
Bílkoviny 5 g 83 kJ 19 Kcal

Popis:

Tekutá výživa s obsahem speciálních bílkovin, sacharidů a vlákniny pro pacienty s diabetem nebo se sníženou glukózovou tolerancí. Diasip je potravina pro zvláštní lékařské účely – potravina pro zvláštní výživu. Je vhodný jako náhrada části stravy nebo jako jediný zdroj výživy v případě, kdy pokrytí výživových potřeb pacienta nelze dosáhnout běžnou stravou. Používá se na základě doporučení lékaře nebo osoby kvalifikované v oblasti výživy lidí, farmacie nebo péče o matku a dítě. Není určeno pro děti do tří let. Opatrnosti je třeba u dětí od 3 do 6 let věku. Nevhodné pro pacienty vyžadující bezvlákninovou dietu a paciety s galaktosémií a fruktosémií.

Složení:

Složení Voda, isomaltulóza*, vláknina (galaktooligosacharidy (z kravského mléka), rezistentní dextrin, rezistentní škrob, celulóza), rostlinné oleje (řepkový, slunečnicový), škrob, laktóza (z kravského mléka), koncentrát syrovátkové bílkoviny (z kravského mléka), izolát sójové bílkoviny, aroma, regulátor kyselosti (kyselina citrónová), rybí olej, citronan draselný, cholin chlorid, karotenoidy ((obsahuje sóju) - β-karoten, lutein, lykopenový oleoresin z rajčat), hydroxid hořečnatý, hydrogenfosforečnan didraselný, hydroxid draselný, L-askorban sodný, barvivo (kyselina karmínová), chlorid vápenatý, citronan sodný, fosforečnan vápenatý, zahušťovadlo (karagenan), sladidla (acesulfam–K, sacharin sodný), mléčnan železnatý, DL-α-tokoferyl acetát, uhličitan vápenatý, síran zinečnatý, nikotinamid, retinyl acetát, glukonan měďnatý, D-pantothenát vápenatý, chlorid chromitý, síran manganatý, seleničitan sodný, D-biotin, thiamin hydrochlorid , kyanokobalamin, cholekalciferol, pyridoxin hydrochlorid, kyselina pteroylmonoglutamová (kyselina listová), riboflavin, molybdenan sodný, fluorid sodný, jodid draselný, fytomenadion. * Isomaltulóza je zdrojem glukózy a fruktózy.
Zdroj: databáze NutriPro