Hamé Ovocná směs jablečno-jahodová Jahůdka (hodnoty na 100g)

Přidat do jídelníčku...
Zpět na seznam potravin

Energie Celkem: 1023 kJ / 244 kcal

Položka Množství Energie (kJ / kcal) DDD
Sacharidy 60 g 1014 kJ 242 Kcal 300 g
Cukry 59 g 108 g
Fruktóza - 15 - 50 g
Vláknina - 30+ g
Tuky 0 g 3 kJ 0 Kcal 79 g
Nasycené tuky (SAFA) - max 27 g
Transmastné kyseliny dostupné ve verzi Premium max 2,5 g
Omega 3 - 1,6 g
Bílkoviny 0 g 3 kJ 0 Kcal 59 g
Položka Množství DDD
Cholesterol dostupné ve verzi Premium 300 mg
Vitamin C dostupné ve verzi Premium 110 mg
Vitamin D dostupné ve verzi Premium 200 IU
Vitamin B12 dostupné ve verzi Premium 3 μg
Vápník dostupné ve verzi Premium 1000 mg
Hořčík dostupné ve verzi Premium 350 mg
Sodík - 550 - 2400 mg
Zelenina: 0 g 300-900 g
Ovoce: 100 g <300 g
Voda: 0 ml
z toho v nápojích: 0 ml
Alkohol: 0 g max 20 g
Podle složeníSacharidyTukyBílkovinyOstatníSacharidy: 99 %Tuky: 0 %Bílkoviny: 0 %Ostatní: 0 %

Popis:

Ovocné směsi, nazývané dříve marmelády, mají hladkou, avšak o něco tužší neroztékavou konzistenci, pro kterou získaly širokou oblibu u našich spotřebitelů. Na rozdíl od džemů je základem pro jejich výrobu jemně propasírovaná ovocná dřeň. Ovocné směsi jsou především skvělou ingrediencí při výrobě vánočního slepovaného cukroví, čajového nebo lineckého pečiva, nebo třeba pro zhotovení netradičního palačinkového dortu. Některé druhy, jako například rybízová ovocná směs, se díky své plné navinulé chuti vyzrálého ovoce výtečně se hodí i ke smetanovým omáčkám, masům ze zvěřiny, drůbeže, hovězím steakům.

Složení:

Cukr, jablka (30%), jahody (19%), bezinky na úpravu barvy (1%), regulátor kyselosti: kyselina citrónová, želírující látka: pektin, koncentrát z černé mrkve, aroma. Výrobek obsahuje zbytkový konzervant (OXID SIŘIČITÝ) ze suroviny.

Alergeny:

Obsahuje: 1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK a výrobky z nich, 12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Zdroj: databáze NutriPro