Kotányi Gyros (hodnoty na 100g)

Přidat do jídelníčku...
Zpět na seznam potravin

Energie Celkem: 984 kJ / 235 kcal

Položka Množství Energie (kJ / kcal) DDD
Sacharidy 37 g 629 kJ 150 Kcal
Cukry 30 g
Fruktóza -
Vláknina -
Tuky 3 g 122 kJ 29 Kcal
Nasycené tuky (SAFA) 1 g max 20 g
Transmastné kyseliny dostupné ve verzi Premium max 2,5 g
Omega 3 -
Bílkoviny 7 g 124 kJ 29 Kcal

Popis:

Jako klasika řecké kuchyně je gyros oblíbený po celém světě. Připravený z dobrého masa s naší skvěle sladěnou, aromatickou kořenící směsí s dalšími přísadami Vám přinese úžasný požitek středomořské kuchyně. Vynikající pro jehněčí, hovězí, vepřové, drůbeží maso nebo i tofu. Návod k přípravě:Maso nakrájíme na proužky a dobře promícháme s KOTÁNYI kořením Gyros. Cibuli oloupáme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso osmažíme. Maso je třeba na pánvi pravidelně obracet. Přidáme cibulová kolečka, ještě krátce osmažíme. Přimícháme olivy s rajčaty a podáváme s bílým chlebem. Tip: jako salát podávejte tsatsiki. Kali oreksi!A jde to i takto:Gyros s červenou cibulí a olivamiPro 2 osoby potřebujeme:300g vepřové panenky, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1 polévkovou lžíci KOTÁNYI Gyros, 1 červenou cibuli, 2 polévkové lžíce černých oliv, 2 polévkové lžíce černých oliv, 2 polévkové lžíce na malé kousky nakrájené dužiny oloupaných rajčat.

Složení:

Jedlá sůl s jodem (jedlá sůl, jodid draselný) (max. (35%), Cibule, Paprika, Česnek, Oregáno, Cukr, Pepř , Rozmarýn

Alergeny:

Může obsahovat: 1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK a výrobky z nich, 3. VEJCE a výrobky z nich, 6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich, 7. MLÉKO a výrobky z něj, 9. CELER a výrobky z něj, 10. HOŘČICE a výrobky z ní, 11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) a výrobky z nich
Zdroj: databáze NutriPro