Kotányi Krůtí pečeně (hodnoty na 100g)

Přidat do jídelníčku...
Zpět na seznam potravin

Energie Celkem: 525 kJ / 125 kcal

Položka Množství Energie (kJ / kcal) DDD
Sacharidy 17 g 289 kJ 69 Kcal
Cukry 14 g
Fruktóza -
Vláknina -
Tuky 3 g 92 kJ 22 Kcal
Nasycené tuky (SAFA) 1 g max 20 g
Transmastné kyseliny dostupné ve verzi Premium max 2,5 g
Omega 3 -
Bílkoviny 5 g 76 kJ 18 Kcal

Popis:

Dokonalá chuť krůtího masa závisí na vyvážené směsi vybraných bylin a koření KOTÁNYI. Pro znamenitou úpravu krůty nesmí tento kořenící přípravek nikdy chybět. Návod k přípravě:Medailonky potřeme KOTÁNYI Krůtí pečeně, pomalu je po obou stranách opečeme na másle a bodlákovém oleji a vyjmeme z pánve. Houby a cibulku nadrobno nakrájíme, opečeme ve vypečené šťávě, zalijeme bílým vínem, smetanou a šťávou z pečeně. Necháme krátce povařit. Přidáme pažitku. Medailonky připravíme na talíř s houbovou omáčkou. Tip: podávejte s rýží. Pečené krůtí medailonky s houbovou omáčkou Pro 2 osoby potřebujeme:4 krůtí medailonky (á cca. 70 g), 1 polévkovou lžíci KOTÁNYI Krůtí pečeně, 1 polévkovou lžíci másla, 1 polévkovou lžíci bodlákového oleje, 2 hrsti hub (např. žampionů nebo lišek), 1 malou cibuli, trochu bílého vína, 1/8 litru smetany, 1 polévkovou lžíci šťávy z pečeně, 1 polévkovou lžíci pažitky.

Složení:

Jedlá sůl s jodem (jedlá sůl, jodid draselný) (max. (68%), Tymián, Paprika, Cibule, Česnek, Pepř, Majoránka, Rozmarýn

Alergeny:

Může obsahovat: 1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK a výrobky z nich, 3. VEJCE a výrobky z nich, 6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich, 7. MLÉKO a výrobky z něj, 9. CELER a výrobky z něj, 10. HOŘČICE a výrobky z ní, 11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) a výrobky z nich
Zdroj: databáze NutriPro