Kotányi Pizza (hodnoty na 100g)

Přidat do jídelníčku...
Zpět na seznam potravin

Energie Celkem: 1381 kJ / 330 kcal

Položka Množství Energie (kJ / kcal) DDD
Sacharidy 51 g 872 kJ 208 Kcal
Cukry -
Fruktóza -
Vláknina -
Tuky 8 g 292 kJ 69 Kcal
Nasycené tuky (SAFA) - max 20 g
Transmastné kyseliny dostupné ve verzi Premium max 2,5 g
Omega 3 -
Bílkoviny 12 g 207 kJ 49 Kcal

Popis:

Tajemství dobré pizzy je v koření, které sice není vidět ale dodá skvělou chuť. Stejně jako směs Kotányi Pizza, kterou před pečením jednoduše posypejte připravenou pizzu a pokapejte trochou oleje. Buon appetito!Klasický příklad:Pizza margheritaPro 2 osoby potřebujeme:220 g hladké mouky, sůl, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1/8 litru vlažné vody, 1/2 balení suchých kvasnic (asi 20g), 250 g oloupaných rajčat, sůl, pepř, špetku Kotányi Oregána, balsamikový ocet, 2 mozarely, 2 polévkové lžíce Kotányi Pizza. Příprava: Do vlažné vody přidáme kvasnice, rozmícháme a přidáme mouku smíchanou se solí a olivovým olejem. Hnětením vypracujeme do hladkého těsta. Z těsta vytvoříme 2 stejné koule a necháme 1 hodinu odležet. Rajčata se solí, pepřem, oregánem a balsamikovým octem povaříme do krémova. Z těsta vyválíme 2 pizzy, potřeme je připravenou omáčkou, obložíme mozarelou, posypeme směsí Kotányi Pizza a pokapeme olivovým olejem. Pečeme 6-8 minut v předehřáté troubě při 220°C do křupava. Tip: hotové těsto na pizzu potřeme na okrajích česnekovým olejem.

Složení:

Oregano, Cibule, Česnek, Pepř, Bazalka, Rozmarýn, Šalvěj, Rostlinný olej

Alergeny:

Může obsahovat: 1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK a výrobky z nich, 3. VEJCE a výrobky z nich, 6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich, 7. MLÉKO a výrobky z něj, 9. CELER a výrobky z něj, 10. HOŘČICE a výrobky z ní, 11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) a výrobky z nich
Zdroj: databáze NutriPro