Kotányi Skořice celá (hodnoty na 100g)

Přidat do jídelníčku...
Zpět na seznam potravin

Energie Celkem: 1343 kJ / 321 kcal

Položka Množství Energie (kJ / kcal) DDD
Sacharidy 56 g 952 kJ 227 Kcal
Cukry -
Fruktóza -
Vláknina -
Tuky 3 g 118 kJ 28 Kcal
Nasycené tuky (SAFA) - max 20 g
Transmastné kyseliny dostupné ve verzi Premium max 2,5 g
Omega 3 -
Bílkoviny 4 g 66 kJ 15 Kcal

Popis:

Kůra skořice patří k nejaromatičtějším kořením na světě. Proslavila ji její nezaměnitelná vůně a kořenitá, sladká chuť. Celou skořici KOTÁNYI přidávejte do svých pokrmů a nápojů včas, aby se stihlo plně rozvinout její plné aroma. A samozřejmě dezertů, jako například tohoto:Pečená hruška se skořicí a vanilkovou zmrzlinou pro 2 osoby potřebujeme:2 středně tvrdé hrušky, 2 celé skořice KOTÁNYI, 2 polévkové lžíce másla, 2 ks badyánu KOTÁNYI, 2 polévkové lžíce medu, trochu citronové šťávy, 2 kopečky vanilkové zmrzliny, snítku máty k dekoraci. Příprava: hrušky oloupeme, rozkrojíme podélně napůl a odstraníme jaderník. Pak hrušky krátce opečeme na másle, přidáme celou skořici a badyán KOTÁNYI, pokapeme citronovou šťávou a medem a pečeme v předehřáté troubě cca. 4-5 minut při teplotě 170 °C. Na dezertní talíř připravíme vanilkovou zmrzlinu a hrušky, pokapeme je vypečenou šťávou a ozdobíme snítkou máty. Tip: místo hrušek lze použít i zralé broskve.

Složení:

Může obsahovat: 1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK a výrobky z nich, 3. VEJCE a výrobky z nich, 6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich, 7. MLÉKO a výrobky z něj, 9. CELER a výrobky z něj, 10. HOŘČICE a výrobky z ní, 11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) a výrobky z nich
Zdroj: databáze NutriPro