Kotányi Tymián drhnutý (hodnoty na 100g)

Přidat do jídelníčku...
Zpět na seznam potravin

Energie Celkem: 1358 kJ / 324 kcal

Položka Množství Energie (kJ / kcal) DDD
Sacharidy 45 g 770 kJ 184 Kcal
Cukry -
Fruktóza -
Vláknina -
Tuky 7 g 273 kJ 65 Kcal
Nasycené tuky (SAFA) - max 20 g
Transmastné kyseliny dostupné ve verzi Premium max 2,5 g
Omega 3 -
Bílkoviny 9 g 154 kJ 36 Kcal

Popis:

Tymián se vyznačuje příjemnou kořenitou chutí, která se dokonale hodí ke středomořským pokrmům. Sušený tymián se do pokrmů doporučuje přidávat co nejdříve, neboť teprve při vaření se dokonale rozvine jeho výrazné aroma. A jeden recept na sváteční brambory:Pečené tymiánové brambory pro 2 osoby potřebujeme:4 větší brambory, sůl, černý mletý pepř KOTÁNYI, 3 polévkové lžíce olivového oleje, 1 čajovou lžičku tymiánu KOTÁNYI, několik menších kousků másla, trochu citrónové šťávy. Příprava: omyté brambory i se slupkou nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na vymazaný plech, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme cca. 15 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Pak přidáme na brambory kousky másla a tymián a ještě chvíli pečeme. Křupavé tymianové bramborové plátky ochutíme citronovou šťávou. Tip: Výtečná příloha k pokrmům z jehněčího, vepřového a drůbežího masa.

Složení:

Může obsahovat: 1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK a výrobky z nich, 3. VEJCE a výrobky z nich, 6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich, 7. MLÉKO a výrobky z něj, 9. CELER a výrobky z něj, 10. HOŘČICE a výrobky z ní, 11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) a výrobky z nich
Zdroj: databáze NutriPro