KotányI Vepřová pečeně (hodnoty na 100g)

Přidat do jídelníčku...
Zpět na seznam potravin

Energie Celkem: 574 kJ / 137 kcal

Položka Množství Energie (kJ / kcal) DDD
Sacharidy 19 g 323 kJ 77 Kcal
Cukry 9 g
Fruktóza -
Vláknina -
Tuky 3 g 103 kJ 24 Kcal
Nasycené tuky (SAFA) 0 g max 20 g
Transmastné kyseliny dostupné ve verzi Premium max 2,5 g
Omega 3 -
Bílkoviny 6 g 98 kJ 23 Kcal

Popis:

Pro královnu všech oblíbených pečení je nezbytný vyvážený poměr mezi jednotlivými druhy koření a bylin. Tato směs KOTÁNYI je vhodná obzvláště k přípravě specialit z vepřového masa. Jednoduše skvěle chutná. A na doporučení šéfkuchaře:Vepřová pečeně s teplým zelným salátemPro 4 osoby potřebujeme: 1 kg vepřové kýty, 1 balení KOTÁNYI Vepřová pečeně, 3 cibule, trochu vody, 1 polévkovou lžíci sádla nebo 2 polévkové lžíce rostlinného oleje, 1 hlávku zelí, sůl, pepř, 1 lžičku kmínu, 4 polévkové lžíce vinného octa, špetku cukru, trochu vody, 3 polévkové lžíce rostlinného oleje. Návod k přípravě: cibuli nakrájíme na kostičky a vložíme na pekáč. Na cibuli položíme maso, potřeme jej KOTÁNYI Vepřová pečeně a sádlem, podlijeme vodou a pečeme při 190°C asi 1, 5 hodiny. Maso jednou obrátíme a často přeléváme výpekem. Propasírujeme výpek. Rozkrojíme hlávku zelí na čtvrtiny, nastrouháme a ochutíme solí, pepřem a kmínem. Směs octa, cukru a vody přivedeme k varu a zalijeme jí zelí. Přidáme olej a zamícháme. Tip: zelný salát ponechejte 1/2 hodiny marinovat a poté jej opět celý ohřejte.

Složení:

Jedlá sůl s jodem (jedlá sůl, jodid draselný) (max. (67%), Česnek, Kmín, Koriandr, Cibule, Pepř, Paprika

Alergeny:

Může obsahovat: 1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK a výrobky z nich, 3. VEJCE a výrobky z nich, 6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich, 7. MLÉKO a výrobky z něj, 9. CELER a výrobky z něj, 10. HOŘČICE a výrobky z ní, 11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) a výrobky z nich
Zdroj: databáze NutriPro