Lagris Fazole červená ledvina (hodnoty na 100g)

Přidat do jídelníčku...
Zpět na seznam potravin

Energie Celkem: 1415 kJ / 338 kcal

Položka Množství Energie (kJ / kcal) DDD
Sacharidy 58 g 986 kJ 235 Kcal
Cukry 5 g
Fruktóza -
Vláknina 4 g
Tuky 1 g 51 kJ 12 Kcal
Nasycené tuky (SAFA) 0 g max 20 g
Transmastné kyseliny dostupné ve verzi Premium max 2,5 g
Omega 3 -
Bílkoviny 20 g 340 kJ 81 Kcal

Popis:

Červené fazole jsou ideální zejména v mexické kuchyni, protože lze při jejich přípravě použít i výraznější kořenění. V kombinaci s kukuřicí, tortillou nebo s hovězím masem jsou bezkonkurenční. Po uvaření získávají jemnou nasládlou chuť. Přípravu luštěnin můžeme oživit kořením a bylinkami - bazalkou, majoránkou, tymiánem nebo saturejkou. Peruánští indiáni je znali a pěstovali už před více než 10 000 lety, k nám se fazole dostaly až nějakou dobu po objevení Ameriky. Od té doby se staly důležitou součástí jídelníčku pro svůj obsah rostlinných bílkovin, vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Navíc přirozeně bezlepková.

Složení:

Fazole barevná
Zdroj: databáze NutriPro