Lagris Jáhly (hodnoty na 100g)

Přidat do jídelníčku...
Zpět na seznam potravin

Energie Celkem: 1474 kJ / 352 kcal

Položka Množství Energie (kJ / kcal) DDD
Sacharidy 71 g 1207 kJ 288 Kcal
Cukry 1 g
Fruktóza -
Vláknina 0 g
Tuky 1 g 51 kJ 12 Kcal
Nasycené tuky (SAFA) 0 g max 20 g
Transmastné kyseliny dostupné ve verzi Premium max 2,5 g
Omega 3 -
Bílkoviny 13 g 221 kJ 52 Kcal

Popis:

Jáhly jsou malé žluté kuličky o průměru přibližně 1 mm a vznikají oloupáním a vyleštěním zrn prosa. Proso pochází původně z Asie a do Evropy jej přivezly kočovné kmeny. Jáhly si velmi rychle získaly oblibu u našich předků, protože vařením výrazně nabudou a na dlouhou dobu zasytí. Jáhly jsou také přirozeně bezlepkové. Najdeme je v řadě staročeských receptů, hodí se do slaných i sladkých jídel.

Složení:

Vyrobeno z prosa setého (Panicum miliaceum L.) - jáhly
Zdroj: databáze NutriPro