Omáčka Teriyaki, Asia Food (hodnoty na 100g)

Přidat do jídelníčku...
Zpět na seznam potravin

Energie Celkem: 529 kJ / 126 kcal

Položka Množství Energie (kJ / kcal) DDD
Sacharidy 28 g 476 kJ 113 Kcal
Cukry 28 g
Fruktóza -
Vláknina -
Tuky 0 g 0 kJ 0 Kcal
Nasycené tuky (SAFA) 0 g max 20 g
Transmastné kyseliny dostupné ve verzi Premium max 2,5 g
Omega 3 -
Bílkoviny 4 g 59 kJ 14 Kcal

Popis:

Teriyaki je japonská technika přípravy masa, "teri" znamená lesk a "yaki" znamená grilovat. Maso nebo ryby jsou marinovány ve speciální teriyaki omáčce, jejímiž hlavními složkami jsou sójová omáčka, mirin (nebo saké) a cukr (nebo med). Poté se maso nebo ryby grilují nebo smaží. V Japonsku se touto technikou nejčastěji připravují ryby.

Složení:

voda, sójová omáčka (voda, sójové boby, pšenice, sůl, cukr, zvýrazňovač chuti: E621, konzervační látka: E211), cukr, ocet, sůl, aroma, barvivo: E150c, zvýrazňovač chuti: E621, E627, konzervační látka: E211

Alergeny:

Sója, pšenice
Zdroj: databáze NutriPro